Onderzoek


De Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) noemt dit situationele arbeidsongeschiktheid, niet medisch verzuim.


Uit onderzoek van TNO in 2020 bleek dat 37 % van de werknemers werkdruk of werkstress als reden voor ziekte verzuim heeft.

Bij de ontwikkeling van stress en psychische klachten blijkt vaak de emotionele belasting een rol te spelen en deze is met name in de gezondheidszorg vaak hoog. 


Bij vroegtijdige signalering van mogelijke problemen kan mediation ingezet worden ter preventie van ziekteverzuim.

solo mediation


Stel dat je op je werk tegen zaken aanloopt. je vindt het  lastig om dit bespreekbaar te maken. De druk loopt  iedere dag weer verder op. Naar je werk gaan vormt een steeds grotere belasting en de stress neemt merkbaar toe. Je ziet geen mogelijkheden meer en je belastbaarheid neemt af. Er is voor jou nog maar één optie mogelijk en je meldt  je ziek.


Het kan gebeuren dat er zaken zijn waar je niet uit kan komen. Er is nog geen sprake van een conflict maar het is ook niet onwaarschijnlijk dat dit op enig moment zou kunnen gaan gebeuren.

Op dit moment speelt er zich van alles af en weet je even niet hoe nu verder. Het conflict speelt als het ware al in je hoofd. 


De stap voordat het op een conflict uit kan draaien is ook het moment dat je er zelf nog invloed op uit kan oefenen. 

In vrijheid en openheid kunnen we samen kijken naar hetgeen er speelt, wat er onder de oppervlakte ligt en gehoord wil worden.


We gaan samen op onderzoek naar wat voor jou belangrijk is en hoe je hiermee verder kan op een manier die voor jou goed is.


Hoe fijn zou het zijn als jij je werk weer met plezier kan doen en je niet ziek hoeft te melden omdat je het probleem een andere wending hebt kunnen geven.